Ensamhetsträning

publicerat i Hem;
Eftersom jag har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan några vändor dag på dagen så har Lego fått ensamhetsträna på ett sätt som föll sig väldigt naturligt. Jag vill vet hur han reagerar på att bli ensam så jag har filmat varje gång, och gjorde det även idag. Ungefär 10 minuter åt gången fick han vara ensam, så totalt har han varit själv ca 30 min idag då jag var ner till tvättstugan tre gånger.
 
Första två gångerna han blev själv idag var det lite pipigt och han vankade en del, kom inte till ro och första gången stod han upp hela tiden. Andra gången gick dock bättre än den första och det såg ut som att han gick och satte sig vid dörren och var tyst en längre stund. Pga kamerans vinkel såg jag inte riktigt, men han var tydligt lugnare andra gången. dock kunde man se att han tyckte att det var rätt jobbigt och kom inte riktigt till ro.
 
Tredje gången han blev själv gick klart bäst, i 3 minuter pep han och vankade omkring sen la han sig ner, kikade lite mot dörren av och till och där emellan la han ner huvudet, ska inte säga att han sov för det tror jag inte men han vilade. Han låg ner tills dess att jag kom tillbaka. Överlag såg han rätt så lugn ut hela tiden, mycket duktig kille!
 
Perfekt att kunna filma, då har man koll på hur han reagerar och kan se om det förändras åt endera hållet. Just nu känner jag mig väldigt hoppfull, han har tagit ensamhetsträningarna väldigt bra och jag är mycket stolt över min kloka hund!